OVER ONS2019-06-11T17:42:52+02:00

MOGEN WE EVEN VOORSTELLEN?

TOUR DE BRABANT

Ook in 2019 hebben we gekozen voor 2 afstanden, 75 km en 150 km.

Op 30 juni zal er een startplaats zijn namelijk in Moergestel bij Il Cuore vanaf het Stokeind 11 , waar het startschot om 08.30 uur gelost zal worden voor de toerrijders.

Ditmaal zullen we West-Brabant aandoen met een klein stukje België .

E-bikers opgelet!

Op 30 juni kunt u vanaf 10 uur starten bij sportschool Il Cuore in Moergestel voor een schitterende tocht door de Kempen en een stukje Baronie. De route komt digitaal beschikbaar, is bovendien bepijld en men krijgt desgewenst ook een papieren versie mee. De kosten bedragen € 6,–. Onderweg is er een heerlijk rustpunt waar men ook de accu kan opladen.

======================================================================================================

Na een try-out in 2015 is in mei 2016 voor de eerste keer de Tour de Brabant verreden. Deze Tour de Brabant is een Brabantse variant op de befaamde Tour de France. De initiatiefnemers hebben zich laten inspireren door een toertocht met meerdere etappes die alle schoonheden van het Brabantse land toont en daarnaast grensverleggend kan zijn voor de deelnemers.

De eerste opzet van de Tour de Brabant was als volgt. Wielrenners reden individueel of in teamverband binnen ongeveer 24 uur 600 kilometer. Daarbij werden de grenzen van de provincie Brabant gevolgd. De eerste editie in mei 2016 was een succes. Toch kiest de organisatie voor een gewijzigde opzet. De koppeling aan het goede doel blijft hetzelfde, maar de 600 kilometer is in 2017 verdeeld in wat de organisatie een ‘klavertje vier’ noemt.

In plaats van 600 kilometer fietsen langs de provinciegrenzen, bestond de nieuwe opzet uit vier lussen van ieder 150 kilometer. Deze lussen, die samen het klavertje vier vormen, beginnen en eindigen in Moergestel. Dit is het geboortedorp van de Tour de Brabant. Via de lussen strekt de Tour de Brabant zich uit tot in alle windstreken van de provincie. Voor de renners betekent dit een minder zware lichamelijke en psychologische inspanning. Voor anderen blijft het natuurlijk mogelijk om de uitdaging aan te gaan om 600 km in 24 uur te volbrengen. (individueel of teamverband) Deze nieuwe opzet is er gekomen in samenspraak met eerdere deelnemers. Biedt de Tour de Brabant-nieuwe stijl hen meer plezier en mag op grond van de andere voorbereiding op veel meer deelnemers worden gerekend.

In 2018 hebben komt er nog meer keuze. Rijders kunnen kiezen uit 75 of 150 kilometer Startend in Moergestel en Oss. Zo kunnen we iedereen een passende routen&afstand bieden. Deze routes lopen door midden- en oost Brabant (de Kempen en de Meijerij). De startplaatsen zijn Moergestel en Oss

Voor de sponsoren zijn de voordelen van de andere opzet ook evident. Een sterk pluspunt is dat het klavertje vier meer mogelijkheden biedt om overal in Brabant in de regionale pers aandacht te vragen voor de Tour de Brabant. Dit vergroot de uitstraling van de sponsoren.

Zonder sponsoren is de Tour de Brabant niet haalbaar. Het evenement wordt georganiseerd door betrokken vrijwilligers. Maar aan alles zijn kosten verbonden, ook aan de Tour de Brabant. Hierbij willen we er op wijzen dat de overheden steeds minder subsidiegeld ter beschikking hebben. Door te sponseren draagt u niet alleen bij aan het realiseren van de Tour de Brabant, maar indirect draagt u bij aan de waarden die Brabant groot hebben gemaakt en die naar de toekomst ook nog veel belangrijker worden dan ze ooit zijn geweest. En deze waarden drukken zich uit in samenwerking, er samen iets goeds en moois van maken. De organisatoren van de Tour de Brabant worden door deze idealen gedreven en we hopen dat ze ook bij u weerklank vinden.

Bekijk het filmpje voor een impressie van Tour de Brabant 2016

DOE OOK MEE!