Zondag 1 juli 2018 de start van Tour de Brabant.

Op 1 juli is het startsein gegeven van de derde editie van Tour de Brabant 2018. Er stonden ca. 230 mensen aan de start in Moergestel en Oss en voor het eerst waren er ook e-bikers bij. Nadat voorzitter Jan Vriens een welkomst woordje had gesproken alsmede wat andere mededelingen kwam wethouder van sport (Oisterwijk) Jan de Laat aan de beurt om de mensen te laten starten door met de grote bel te luiden.

De route ging vanuit Moergestel naar de verzorgingspost de Driezeeg in Middelrode , ook de starters uit Oss kwamen in Middelrode voor hun stop. De mensen die de 75 km hadden gekozen gingen vandaar weer naar hun startplaats waar hun finish lag. De fietsers die gekozen hadden voor de 150 km gingen ook nog een rondje doen naar respectievelijk . Oss en Moergestel om zodoende weer bij hun startplaats te finishen. Na afloop is er bijv. op het terras van IL Cuore in Moergestel nog een heerlijk drankje gedronken en bij gepraat over de tocht.

Helaas zijn er twee renners gevallen waarvan een heel ernstig , we hopen dat die twee mensen weer spoedig hersteld zullen zijn en we wensen dan hun ook beterschap toe.

We hopen dat iedereen genoten heeft van deze dag onder zomerse omstandigheden en is op 30 juni 2019 weer voor herhaling vatbaar.

De organisatie.

 

2019-01-15T10:55:44+02:00