DE ROUTE

MOGEN WE EVEN VOORSTELLEN?

TOUR DE BRABANT 2017

24 Juni 2017 is het zover, de kortste nacht van het jaar, tijd voor ‘Tour de Brabant’.

 

Na een try-out in 2015 is in mei 2016 voor de eerste keer de Tour de Brabant verreden. Deze Tour de Brabant is een Brabantse variant op de befaamde Alpe d’Huzes, of beter gezegd, de initiatiefnemers tot de Tour de Brabant hebben zich daardoor laten inspireren. Ook de Tour de Brabant komt neer op het leveren van een sportieve wielerprestatie. Het goede doel is het Brabants verenigingsleven. In zowel zijn opzet als in het ideële doel is de Tour de Brabant uniek in Nederland en Vlaanderen.

 

De eerste opzet van de Tour de Brabant was als volgt. Wielrenners reden individueel of in teamverband binnen  ongeveer 24 uur 600 kilometer. Daarbij werden de grenzen van de provincie Brabant gevolgd. De eerste editie in mei 2016 was een succes. Toch kiest de organisatie  voor een gewijzigde opzet. De koppeling aan het goede doel blijft hetzelfde, maar de 600 kilometer is nu verdeeld in wat de organisatie een klavertje vier noemt.

 

In plaats van 600 kilometer fietsen langs de provinciegrenzen, bestaat de nieuwe opzet uit vier lussen van ieder 150 kilometer. Deze lussen, die samen het klavertje vier vormen, beginnen en eindigen in Moergestel. Dit is het geboortedorp van de Tour de Brabant. Via de lussen strekt de Tour de Brabant zich uit tot in alle windstreken van de provincie. Voor de renners betekent dit een minder zware lichamelijke en psychologische inspanning.

 

Deze nieuwe opzet is er gekomen in samenspraak met wielrenners. Biedt de Tour de Brabant-nieuwe stijl hen meer plezier en mag op grond van de voorbereiding op veel meer deelnemers worden gerekend, voor de sponsoren zijn de voordelen van de andere opzet ook evident. Een sterk pluspunt is dat het klavertje vier meer mogelijkheden biedt om overal in Brabant in de regionale pers aandacht te vragen voor de Tour de Brabant. Dit vergroot de uitstraling van de sponsoren.

 

En zonder sponsoren is de Tour de Brabant niet haalbaar. Het evenement wordt georganiseerd door betrokken vrijwilligers. Maar aan alles zijn kosten verbonden, ook aan de Tour de Brabant. Hierbij willen we er op wijzen dat de overheden steeds minder subsidiegeld ter beschikking hebben. Door te sponseren draagt u niet alleen bij aan het realiseren van de Tour de Brabant, maar indirect draagt u bij aan de waarden die Brabant groot hebben gemaakt en die naar de toekomst ook nog veel belangrijker worden dan ze ooit zijn geweest. En deze waarden drukken zich uit in samenwerking, er samen iets goeds en moois van maken. De organisatoren van de Tour de Brabant worden door deze idealen gedreven en we hopen dat ze ook bij u weerklank vinden.

DOE OOK MEE!
2017-02-15T13:01:57+00:00